Delen:

Facebook
WhatsApp

Het ontstaan

1984
Het geboortejaar van Marieke de Jong.

1987
Het geboortejaar van Grytsje de Jong.

2002 – 2006
Tijdens haar studie aan het CIOS in Heerenveen deed Marieke de nodige stage en werkervaring op in de sportbranche. In 2002 schreef Marieke zich in bij de Kamer van Koophandel als zelfstandig ondernemer. De naam ‘Streetdanceschool Marieke’ werd in het begin nog volop gebruikt, maar dekte al snel niet meer de lading. In de loop van de jaren transformeert ‘Streetdanceschool Marieke’ naar ‘Sport- en dansschool SDM’. Het lesaanbod verandert/breidt uit. Er komen meer docenten bij (intern opgeleid) en het aantal leslocaties groeit. Hoofdlocatie blijft opmerkelijk genoeg (gezien het aantal inwoners) het centraal gelegen Siegerswoude.

2007
SDM organiseert voor het eerst een streetdancewedstrijd in Sportcentrum Leek. De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd omstreeks februari.

2008
Er worden audities georganiseerd om ervoor te zorgen dat talent zich kan blijven ontwikkelen in bijvoorbeeld de SDM wedstrijdteams. De audities keren jaarlijks terug.

2009
SDM organiseert voor het eerst haar jaarlijkse eindshow in Schouwburg de Lawei. De jaren hiervoor werd de eindvoorsteling georganiseerd in Sportcentrum Leek, het MFC in Ureterp en (heel lang geleden) in dorpshuis de Uthof in Siegerswoude. Het aantal externe optredens/workshops stijgt.

2010
SDM organiseert voor het eerst een benefietactie voor ‘Stichting Doe Een Wens’ in het MFC in Ureterp. De benefietactie wordt jaarlijks georganiseerd omstreeks december. Elk jaar staat een ander goed doel centraal.

2011
SDM krijgt versterking op kantoor. Het kantoor wordt opnieuw ingericht en Grytsje gaat fulltime aan de slag om samen met Marieke het bedrijf te runnen. Het is al lang géén hobby meer, maar meer dan een full time job. Een derde kracht op kantoor vervult voor SDM een administratieve rol. De evenementen worden steeds wat groter en professioneler aangepakt.

2012
SDM bestaat 10 jaar. Dit werd gevierd tijdens de jaarlijkse eindshow in de Lawei. Daarnaast ging SDM dit jaar een samenwerking aan met twee andere wedstrijdorganisatoren en daarmee werd het NNKS opgericht. SDM organiseert een benefietshow voor de CliniClowns in Kruisweg Marum en verzamelt  €3352,- euro voor dit goede doel. SDM introduceert de loopgroepen en doet voor het eerst mee aan de 4MIJL van Groningen.

2013
SDM haar website krijgt een nieuw jasje. Demoteam Pressplay wordt 2e op het NK streetdance.  SDM haalt met haar benefietshow 4386,80 euro op voor Stichting Opkikker. De merchandise van SDM is flink uitgebreid en er wordt een extra vaste kracht op het SDM kantoor voor de administratie aangenomen. Naast de musicalgroepen worden er ook theatergroepen opgestart. SDM staat met een groot artikel in de krant.

2014
De SDM wedstrijd is wegens de grote animo uitgebreid met een extra dagdeel, tevens organiseert SDM dit jaar de finale van het NNKS. De Schouwburg in de Lawei verbouwd en SDM moet noodgedwongen uitwijken naar een alternatieve locatie voor haar jaarlijkse eindshow. De eindshow ‘Leef!’ wordt uiteindelijk in het MartiniPlaza- theater in Groningen georganiseerd. De entertainment-tak wordt steeds groter en de aanvragen/boekingen voor optredens i.c.m. met bijv. topsportevenementen en/of workshops groeit explosief. Augustus 2014 is SDM’s oudste demoteam Pressplay afgereisd naar het WK streetdance/hiphop in Glasgow.

2015
SDM is een V.O.F. geworden. De gezusters de Jong hebben nu officieel de handen ineengeslagen. De roze kroon is door de tijd heen veranderd in een strakkere vormgeving: zwart/wit, we organiseerden een kledingmarkt, voegden o.a. Personal TrainingG-dansen, een theaterafdeling én Project Fit toe aan ons aanbod. Ook dit jaar is onze de SDM Eindshow ‘Anders’ in het MartiniPlaza- theater.

2016 – 2020
Naast SDM lanceren de gezusters officieel de naam ‘Bureau Zus‘ (boekingsbureau voor crew en entertainment). Ook de naam ‘de Voedingsfabriek‘ werd vastgelegd voor het geven van voedingsadviezen en lezingen. Tevens is het hoofdkantoor met ingang van januari 2016 verhuisd naar de Holten in Marum (Groningen). De demoteams van SDM ‘Supreme’ en ‘PressPlay’ werden in 2016 beide Europees Kampioen Hiphop.
De volledige merchandise van SDM loopt inmiddels via de sportzaak Nienhuis Sport in Marum en er zijn meer dan 90 lessen per week op verschillende leslocaties in het Noorden.


De eindshow is nu standaard in het Martiniplaza-Theater.
2016: SDM Eindshow ‘Familie’, 2017: SDM Eindshow ‘Club’, 2018: SDM Eindshow ‘Verhaal’,
2019: SDM Eindshow ‘Droom’.
Ook werd er een online ledensysteem gebouwd (MijnSDM). Dit is een digitaal platform waarbij je als lid (of toekomstig lid) eenvoudig toegang krijgt tot je rooster, (proef)lessen en andere belangrijke informatie die met SDM te maken hebben. Ook biedt het de mogelijkheid om je gegevens up-to-date te houden.

2020 – 2022
Twee gekke jaren waar door het coronavirus een groot beroep werd gedaan op de creativiteit en veerkracht van SDM en al haar leden. De lessen zijn door omdenken altijd door gegaan en iedereen is in beweging gebleven. Waren het geen buiten lessen, dan waren het wel online of video lessen. In 2020 was er geen eindshow maar hebben alle groepen een afsluitend videoproject op hun eigen (buiten)locatie gedaan en in 2021 organiseerden we de SDM openluchtshow op podium Nienoord.

In 2022 kon er steeds meer wél en stonden we ein-de-lijk met onze SDM Eindshow SAMEN weer in het theater. Tevens kwamen de wedstrijden in 2022 ook weer op gang en werd demoteam ‘New Chapter’ Europees Kampioen.

2023 – …..
To be continued!

Delen:

Facebook
LinkedIn

Nieuws

SDM EINDSHOW 2024 | HET LAND VAN MAGIE

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli 2024 organiseren we de SDM eindshows in het MartiniPlaza-theater van Groningen. De lesgroepen worden verdeeld over drie shows. Check in de planning in dit bericht ook de data voor de doorloop en generale repetitie.

Lees meer >

SDM Wedstrijd /NNKS Leek 2024

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari 2024 organiseren wij weer danswedstrijden in Sportcentrum Leek. Wanneer je danst bij SDM doe je sowieso (ongeacht niveau en leeftijd) mee aan dit evenement! Een leuk moment om met je lesgroep naar toe te werken.

Lees meer >

ZUMBA-REEKS NOV/DEC 2023

Nieuwe Zumba-reeks. Voor zowel leden als niet-leden. Deelnemers dansen op het ritme van de muziek, zonder strenge dansregeltjes te hoeven volgen. Alles is vrij losjes; dat maakt het aantrekkelijk voor mensen met of zonder ritmegevoel! De zumba- workout is vooral bedoeld om een uurtje laagdrempelig lekker (en vrij) te bewegen.

Lees meer >