Auditierooster 2019

Audities SDM wedstrijdteams voor iedereen (ook voor niet-leden)! 
In één van de eerste weken na de zomervakantie worden er audities georganiseerd om de SDM (voor)selectie- en demoteams voor het nieuwe wedstrijdseizoen samen te stellen. Tijdens de auditie krijg je in groepsverband een choreografie aangeleerd (je hoeft dus niet in je eentje te dansen) en wordt er door een jury bekeken of je in één van de SDM wedstrijdteams past. We raden iedereen dan ook aan om gezellig mee te doen want het staat voorop dat de dansers een leuke en leerzame les hebben.

50275c77-6f05-409c-9d6d-6a34a0f63175

Eerste Ronde (open audities: opgave niet nodig!)
De audities bestaan uit twee rondes: tijdens de eerste ronde kunnen alle SDM dansers uit een recreatieteam en geïnteresseerde niet-leden een les volgen o.l.v. één van de SDM docenten. Tijdens deze les wordt gelet op houding, uitstraling, techniek, kracht, plaatsing, en de snelheid waarmee een nieuwe choreografie eigen wordt gemaakt. Na deze les worden een aantal dansers uitgenodigd opnieuw mee te komen doen tijdens de tweede auditieronde. Pas tijdens de tweede ronde wordt bepaald wie eventueel in een (voor)selectie- of demoteam komt. Een uitnodiging voor de 2e ronde betekent dus nog niet dat je geselecteerd bent voor een team!

Kom vooral meedoen aan deze leuke lessen, mocht je niet gevraagd worden voor de tweede ronde, dan heb je toch nog een erg leerzame en interessante les gehad!

Tweede Ronde (gesloten audities)
Tijdens de tweede ronde doen de huidige dansers van de (voor)selectie- en demoteams opnieuw auditie plus alle dansers die een uitnodiging hebben gekregen voor deze ronde. Op deze manier kunnen de ‘nieuwe’ dansers naast de huidige (voor)selectie- en demodansers worden gezet, zodat we we de dansers het beste met elkaar kunnen vergelijken. Dit betekent ook dat het voor de huidige (voor)selectie- en demodansers niet gegarandeerd is dat ze volgend seizoen opnieuw in een wedstrijdteam zitten, houd hier rekening mee. Dit is afhankelijk van het niveau van de dansers van de eerste ronde.

Supreme

SDM wedstrijdteams
In de wedstrijdteams krijgen danstalenten nog meer mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. Voor elke danser zijn er dus ieder jaar nieuwe kansen!

 1. Voorselectieteams
  Voorselectieteams doen mee aan de regionale/ Noord Nederlandse wedstrijden.
  Voorselectieteams trainen 60 min. per week + div. extra trainingen die gedurende het seizoen worden ingepland.
 2. Selectieteams
  Selectieteams doen mee aan de regionale/ Noord Nederlandse wedstrijden. Selectieteams trainen 60 min. per week + div. extra trainingen die gedurende het seizoen worden ingepland.
 3. Demoteams
  Demoteams doen naast de regionale/ Noord Nederlandse wedstrijden ook mee aan wedstrijden op (inter)nationaal niveau. Demoteams verzorgen standaard de demonstraties en zullen vaker optreden tijdens de jaarlijkse eindshow. Demoteams trainen 90 min. per week + div. extra trainingen die gedurende het seizoen worden ingepland.

NB: Publiek tijdens de audities is NIET toegestaan. Het is dus niet mogelijk om te kijken bij de audities. Wij vinden het erg belangrijk dat de dansers niet worden afgeleid.