Delen:

Facebook
LinkedIn

Jaarlijkse audities

Audities SDM wedstrijdteams voor iedereen (ook voor niet-leden)! 
In één van de eerste weken na de zomervakantie worden er audities georganiseerd om de SDM (voor)selectie- en demoteams voor het nieuwe wedstrijdseizoen samen te stellen. Het auditierooster en het opgaveformulier vind je t.z.t. op onze website.

Tijdens de auditie krijg je in groepsverband een choreografie aangeleerd (je hoeft dus niet in je eentje te dansen) en wordt er door een jury (oftewel door diverse docenten) bekeken of je in één van de SDM wedstrijdteams past. We raden iedereen dan ook aan om mee te doen want het staat voorop dat de dansers een leuke en leerzame les hebben. 

Eerste Ronde (open audities: iedereen welkom)
De audities bestaan uit twee rondes: tijdens de eerste ronde kunnen alle SDM dansers uit een recreatieteam en geïnteresseerde niet-leden deelnemen aan de auditie o.l.v. één van de SDM docenten. Tijdens deze les wordt gelet op houding, uitstraling, techniek, kracht, plaatsing, en de snelheid waarmee een nieuwe choreografie eigen wordt gemaakt. Na deze les (auditie) worden een aantal dansers uitgenodigd opnieuw mee te komen doen tijdens de tweede auditieronde. Pas tijdens de tweede ronde wordt bepaald wie eventueel in een (voor)selectie- of demoteam komt. Een uitnodiging voor de tweede ronde betekent dus nog niet dat je geselecteerd bent voor een team!

Kom vooral meedoen, mocht je niet gevraagd worden voor de tweede ronde, dan heb je toch nog een erg leerzame en interessante les gehad!

Tweede Ronde (gesloten audities)
Tijdens de tweede ronde doen de huidige dansers van de (voor)selectie- en demoteams opnieuw auditie plus alle dansers die een uitnodiging hebben gekregen voor deze ronde. Op deze manier kunnen de ‘nieuwe’ dansers naast de huidige (voor)selectie- en demodansers worden gezet, zodat we we de dansers het beste met elkaar kunnen vergelijken en de teams opnieuw kunnen samenstellen. Dit betekent ook dat het voor de huidige (voor)selectie- en demodansers niet gegarandeerd is dat ze volgend seizoen opnieuw in een wedstrijdteam zitten, houd hier rekening mee. Dit is volledig afhankelijk van het niveau van alle deelnemende dansers. De uitslagen van de tweede ronde ontvang je een aantal dagen later (als alle audities geweest zijn) via de mail.

SDM wedstrijdteams
In de wedstrijdteams krijgen danstalenten nog meer mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. Voor elke danser zijn er dus ieder jaar nieuwe kansen!

 1. Voorselectieteams
  Voorselectieteams doen mee aan de regionale/ Noord Nederlandse wedstrijden.
  Voorselectieteams trainen 60 min. per week + div. extra trainingen die gedurende het seizoen worden ingepland.
 2. Selectieteams
  Selectieteams doen mee aan de regionale/ Noord Nederlandse wedstrijden. Selectieteams trainen 60 min. per week + div. extra trainingen die gedurende het seizoen worden ingepland.
 3. Demoteams
  Demoteams doen naast de regionale/ Noord Nederlandse wedstrijden ook mee aan wedstrijden op (inter)nationaal niveau. Demoteams verzorgen standaard de demonstraties en zullen vaker optreden tijdens de jaarlijkse eindshow. Demoteams trainen 90 min. per week + div. extra trainingen die gedurende het seizoen worden ingepland.

NB: Publiek tijdens de audities is niet toegestaan. Wij vinden het erg belangrijk dat de dansers niet worden afgeleid.


Extra lessen volgen
Als wedstrijddanser wil je je natuurlijk volop ontwikkelen en daarom raden wij het aan om extra lessen te volgen zoals bijvoorbeeld een extra instroomgroep,  lyrical/modern, dancehall, femme of één van de andere (nieuwe) lessen en stijlen. Kijk voor het totale aanbod in MijnSDM en meld je daar ook aan voor een gratis proefles.

Niet geselecteerd?
Dat is natuurlijk jammer. Onze intentie van de audities is om alle dansers (elk jaar) een gelijke kans te geven om in een wedstrijdteam te komen. Ieder seizoen is er echter een ijzersterk deelnemersveld en veel concurrentie.
Dit betekent dus absoluut niet dat jij niet goed bent, maar dat er andere dansers
– op bepaalde onderdelen – net wat beter of al verder waren. Begrijpelijk dat je dan even teleurgesteld bent, maar blijf vooral doortrainen, diverse lessen en stijlen volgen (vraag ons ook vooral om feedback) én dan zien we je volgend jaar graag weer bij de audities!

Meer events:

SDM EINDSHOW 2024 | HET LAND VAN MAGIE

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli 2024 organiseren we de SDM eindshows in het MartiniPlaza-theater van Groningen. De lesgroepen worden verdeeld over drie shows. Check in de planning in dit bericht ook de data voor de doorloop en generale repetitie.

Lees meer >

Dreumesdans in de Wilp

Woensdag 6 maart start Sport- en dansschool SDM (bij voldoende opgave) weer met een nieuwe serie dreumesdans o.l.v. docenten Chayenne en Sabine in Bakkeveen. We gaan wederom werken met één groep waar dus leerlingen van 1.5 – 3 jaar in kunnen meedoen (samen met 1 ouder/verzorger).

Lees meer >

SDM Wedstrijd /NNKS Leek 2024

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari 2024 organiseren wij weer danswedstrijden in Sportcentrum Leek. Wanneer je danst bij SDM doe je sowieso (ongeacht niveau en leeftijd) mee aan dit evenement! Een leuk moment om met je lesgroep naar toe te werken.

Lees meer >