Wij bieden in de herfstvakantie ouder-kind Yoga aan! Samenwerking en aandacht voor elkaar staan hierbij voorop. Ouder en kind gaan samenwerken door middel van verschillende oefeningen. Hierdoor versterk je niet alleen de onderlinge band, maar leert het kind op jonge leeftijd ook al samen te werken. Ook leer je dat je niet altijd alles alleen kunt oplossen. Dat je elkaar soms ook echt nodig hebt, waardoor wederzijds respect ontstaat.

Lesduur: 45 minuten

Locatie:
Toneelzaal de Wilp/Dorpshuis Op de Welle
Schoolstraat 17
9367 PX De Wilp

ouder-en-kind-yoga

De voordelen van ouder/kind-yoga:

  • Motorische ontwikkeling Kinderen verkennen en ontdekken de wereld door te bewegen en deze te ervaren. Met behulp van yoga wordt de ontwikkeling op motorisch gebied gestimuleerd. De kinderen maken door middel van yoga houdingen kennis met nieuwe en uitdagende bewegingen. Spelenderwijs verbeterd de motoriek. Coördinatie wordt gestimuleerd door bewust gekozen bewegingsvormen die aangeboden worden tijdens de les.
  • Sociaal-emotionele ontwikkeling Het samen bewegen met leeftijdsgenoten bevordert de sociaal-emotionele ontwikkeling. Met yoga werken de kinderen vaak samen. Ze leren letterlijk op elkaar te steunen en te vertrouwen door samen yoga en aandachtsoefeningen te doen. Er wordt op een positieve manier gewerkt aan het zelfvertrouwen.

DSCF65771

  • Creatieve ontwikkeling Dit gebied wordt geprikkeld doordat kinderen bewegingen van de docent of andere kinderen zien en daardoor zelf weer tot nieuwe bewegingen komen. Yogahoudingen, fantasie stimulatie en kleine opdrachten stimuleren de creativiteit van de kinderen. De creatieve ontwikkeling draagt bij aan het zelfstandig zijn en het oplossen van problemen. Daarnaast leren kinderen door middel van fantasie de wereld om zich heen kennen en ervaren. Bij yoga speelt vooral de fantasie een grote rol bij de ‘vaste’ yogahoudingen die telkens een andere betekenis krijgen.
  • Verstandelijke ontwikkeling Er wordt een beroep gedaan op het geheugen van kinderen door het onthouden van yogahoudingen. Taalontwikkeling wordt gestimuleerd door thema’s binnen de yoga. Woorden en ook rekenen kunnen een rode draad vormen van de een yogales en losse yoga houdingen. Woorden, letters en getallen worden gebruikt als yogahouding.
  • Zintuiglijke ontwikkeling Voelen is het zintuig wat het meest geprikkeld wordt met yoga. De kinderen leren letterlijk steunen op elkaar. Ze voelen en ervaren met hun eigen lijf wat bewegen met je doet.

parenttotdowndogyoga

Cursusdatum: dinsdagmiddag 22-10-2019
Tijden: 10.00 – 10.45 uur

Kosten: 8,50 per duo (contant meenemen)

Opgeven?
Lijkt het je leuk om dit eens uit te proberen? Geef je dan snel op! Wij laten je zsm weten óf het doorgaat (dit is afhankelijk van de animo). Bij de opgave graag ook de leeftijd van je kind doorgeven.

 

shutterstock_90650776-200x300

 

Start alleen bij voldoende animo, dus zegt het voort! Er wordt een mail verstuurd naar alle ‘deelnemers’ óf en wanneer de cursus doorgaat.

Opgave via:  info@s-d-m.nl

Opgeven
kinderyoga
NB
: We hebben overigens ook kinderyoga (6 t/m 14 jaar) in ons lesrooster staan op onze locatie in Marum. En uiteraard geven we ook diverse yogalessen voor volwassenen. Zie lesroosters.