De openluchtshow in Leek kan doorgaan zaterdag 3 juli! Deze editie bouwen we met zijn allen (voor zover mogelijk) het jaarlijkse eindshow-feestje buiten in festivalsfeer! De afgelopen tijd was er nog veel onzekerheid, want we moesten wachten op zowel landelijke als regionale besluitvormingen. Maar maandag 14-6 hebben we dan eindelijk groen licht gekregen.

BEKIJK HIERONDE DE VEELGESTELDE VRAGEN IN DEZE Q & A-VIDEO:

HOE ZIT HET PRECIES?
Zoals de meeste van jullie wel weten, organiseren we jaarlijks – ter afsluiting van het dansseizoen (voor de zomervakantie) – een grote eindshow voor en door onze dansleden in het MartiniPlaza theater. Dit jaar hebben we vanwege het coronavirus een alternatieve locatie gevonden waar we met wat aanpassingen tóch een eindoptreden kunnen organiseren! Alle locaties zijn hierbij verdeeld over zes shows op zaterdag 3 juli. Locatie is Podium Nienoord in Leek (Podium Nienoord, 9351 BZ Leek)

 • Per show 250 personen publiek welkom, dat betekent (in eerste instantie) 1 of 2 personen publiek per danser (afhankelijk van de show). Daarnaast nemen we elke show op en volgt er later in MijnSDM een link naar de video. 
 • De leslocaties worden gekoppeld aan één show. De wedstrijdteams, dancehall, femme en masterclass dansen in alle shows, maar zijn in 1e instantie gekoppeld aan één show (show 6) gekoppeld voor de kaartverkoop.
 • Géén vaccinatiebewijs of negatieve test nodig, want tijdens de shows zit al het publiek op 1,5 meter afstand van elkaar. Verder worden de algemene richtlijnen uiteraard in acht genomen. Bij coronagerelateerde klachten blijf je thuis en laat je je testen!

Podium Nienoord bijna klaar voor nieuwe seizoen - InfoLeek Sunday at the Park is terug op het podium, daar waar het hoort! - Nieuws - Podium Nienoord Leek

PROGRAMMA ZA 3 JULI

Bekijk via onderstaande link in welke show je danst, wanneer je aanwezig moet zijn, én wat de start en eindtijden zijn van de shows. Kan je niet meedoen aan de show, laat het dan op tijd weten aan je docent.

Géén generale op vrijdag 2 juli (met één uitzondering)
Alleen de teams die in alle zes shows dansen, hebben vrijdag 2 juli een generale op podium Nienoord. Voor de andere teams kan deze datum dus uit de agenda. Als je normaal les hebt op vrijdag, is 2 juli nog een normale lesdag op je eigen leslocatie.

Zaterdag 3 juli:

 • show 1 = Grijpskerk en Zevenhuizen + Wfdm* | showtijden: 09.30-10.30 uur
 • show 2 = Surhuisterveen en de Wilp + Wfdm* | showtijden: 11.30-12.30 uur
 • show 3 = Buitenpost + Wfdm* | showtijden: 13.30-14.30 uur
 • show 4 = Leek + Wfdm* | showtijden: 15.30-16.45 uur
 • show 5 = Marum + Wfdm* | showtijden: 17.45-18.45 uur
 • show 6 =  Wedstrijddansers, femme, dancehall, masterclass | showtijden: 19.45-20.45 uur

  *WFDM = Wedstrijddansers, femme, dancehall, masterclass 

PROGRAMMA/PODIUMSCHEMA TIJDEN PER SHOW

KAARTVERKOOP
In eerst instantie kunnen we per leerling één of twee kaarten reserveren (voor hun publiek) in de voorverkoop (dit hangt af van het aantal leerlingen per show). Alles wat na de voorverkoop aan kaartjes overblijft, gaat in de vrije verkoop voor iedereen die nog extra kaartjes wil.

 • Kaarten zijn 6 euro per persoon (incl. service- of transactiekosten) en uitsluitend online verkrijgbaar via het account van de betreffende leerling in MijnSDM (links in het menu via het kopje ‘eindshow’). Leerlingen zelf hoeven uiteraard géén kaartje voor de show waarin ze meedansen.
 • Maandag 21 juni vanaf 10.00 uur start de kaartverkoop en de gekoppelde kaarten blijven t/m zondag 27 juni beschikbaar in MijnSDM.
 • Vanaf maandag 28 juni (vanaf 18.00 uur) start de vrije verkoop via de website (en gaan alle niet afgenomen kaarten in de verkoop tot een max. van 250 mensen per show). Hierbij kan iedereen proberen om extra kaartjes bij te kopen voor een show naar keuze. Hierbij geldt op = op! De vrije verkoop duurt tot en met vrijdag 2 juli, daarna sluit de online kaartverkoop. Of er nog tickets aan de deur te koop zijn, kunnen we niet garanderen. Je kunt het áltijd proberen, maar er bestaat een grote kans dat de show is uitverkocht. Een ticket aan de deur is 10 euro contant (graag gepast betalen).
 • Dans je in meerdere groepen?
  – Ben je meerdere keren gekoppeld aan één dezelfde show (1,2,3,4,5 of 6) dan telt het als één reservering in de voorverkoop .
  – Ben je gekoppeld aan twee of meer verschillende shows (van 1 t/m 5) dan heb je ook twee verschillende bestelmogelijkheden in de voorverkoop.
  – Ben je gekoppeld aan twee of meer verschillende shows – en één daarvan is show 6 – dan vervalt de koppeling met show 6 en kan je in de voorverkoop alleen een kaart kopen voor de andere shows(s).
 • Hoe zit het met broertjes en zusjes? Broertjes en zusjes zijn 3 juli natuurlijk welkom, mits ze een kaartje kopen, zodat ze één iemand van die 250 personen publiek zijn. We mogen op deze manier (zonder test en vaccinatie bewijs) werken, omdat we met een max. aantal personen op het terrein zijn (leerlingen en publiek samen). Wordt het aantal meer, dan veranderen ook de eisen en de voorwaarden vanuit de gemeente en veiligheidsregio. We kunnen daarom geen extra mensen boven de 250 (ook al zijn het kinderen die geen 1.5 m hoeven te houden) toelaten.
 • Tickets uitverkocht of ruilen voor een andere show? Plaats een oproepje op deze link: https://www.facebook.com/events/1997826723703920/
INLOGGEN MIJNSDM VOORVERKOOP VRIJE VERKOOP

PRAKTISCH
Omdat we de aanwezige zitplaatsen voor het publiek zullen aanvullen met klapstoelen, vragen we ALLE leerlingen om een eigen zitzak, poef, kussen, kleed, of andere ‘chille’ loungeplek mee te nemen. Alle leerlingen mogen namelijk zelf (zitten op de grond) de show volgen, zolang ze nog niet hoeven te dansen of achter het podium klaar hoeven te staan. De leerlingen hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Per show zullen er ruim 300 dansers aanwezig zijn.

Iedereen trekt thuis zijn of haar (complete) outfit voor het optreden aan. Er zijn op locatie geen kleedkamers en spiegels aanwezig. Alles gebeurt dus buiten. Moet je i.v.m. meerdere optredens tussendoor omkleden, wees je er dan van bewust dat dit buiten en ‘tussen de mensen’ zal plaatsvinden. Houd hier rekening mee qua ondergoed en dergelijke.

Adres: Podium Nienoord in Leek (Podium Nienoord, 9351 BZ Leek)

Foto’s komen na afloop op: janoosterhof.nl (deze link: https://www.oypo.nl/nl/2edb45bfd1e612a1)

Horeca:
De horeca is in handen van Sportcentrum Leek en alle voorbereidingen zijn al getroffen. 

Welk aanbod kan je zaterdag verwachten?
– drinken (duh!)
– snoep en ijs
– warme broodjes (vega) burger e.d.

– churros

Toiletten: aanwezig (tevens is er een invalidentoilet bij naastgelegen havengebouw, middels speciale sleutel)
EHBO: aanwezig
Parkeerbegeleiding: aanwezig
Kledingverkoop Henk Nienhuis SDM Merchandise: aanwezig