Het coronavirus houdt momenteel Nederland in zijn greep. Wij houden uiteraard ook als Sport- en dansschool SDM de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en volgen de adviezen en eventuele maatregelen van het RIVM, de GGD, NOC *NSF en de overheid. Al onze updates lees je hier. Blijf deze pagina regelmatig vernieuwen om het laatste nieuws te lezen.

UPDATE ZATERDAG 28-03-2020
Maandag 30 maart sturen we alle wedstrijddansers een mail met meer informatie, het kabinet besluit dinsdag 31 maart over de maatregelen rond het coronavirus na 6 april en daarna (uiterlijk woensdag 1 april) sturen we iedereen een nieuwsbrief met de laatste update en (nieuwe) maatregelen die wij de komende tijd zullen nemen bij SDM. Ondertussen hebben we al een heleboel overlegmomenten gehad met onze docenten, medewerkers, een aantal wedstrijdteams én ook extern met andere dansscholen. Wij hebben in deze afgelopen dagen zelfs  speciaal een collectief opgericht met een aantal dansscholen uit het noorden (DCNN: danscollectief Noord Nederland) waarin we maatregelen tijdens deze coronacrisis (en andere zaken voor de toekomst zoals wedstrijddata) op elkaar kunnen afstemmen.

Lees hier de gezamenlijke brief vanuit het danscollectief DCNN

 

Inmiddels staat er o.a. ook een YinYoga online. Bekijk hem: https://login.s-d-m.nl/klanten/

UPDATE DINSDAG 24-03-2020
In de meantime…er staan alweer een aantal fijne workouts klaar op SDMTV om gedaan te worden, o.a. deze Cardio & Core van Jochem en Pilates van Jikkie. Pak die melkpakken erbij en go! 💙💪

Inloggen: https://login.s-d-m.nl/klanten/

 

UPDATE MAANDAG 23-03-2020

“Het kabinet gaat er strenger op toezien dat de bestaande maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan worden nageleefd. Zo worden alle bijeenkomsten, samenkomsten en evenementen tot 1 juni verboden. Bij overtreding zullen er boetes worden uitgedeeld. “

Wat dit precies gaat betekenen voor SDM, is nog niet duidelijk. We hebben o.a. net met alle wedstrijddocenten een video-vergadering gehad en naast dat iedereen overrompeld is door het nieuws en alle daarbij komende onzekerheden, waren er ook alweer goede ideeën. Wordt vervolgd.

UPDATE: DONDERDAG 19-03-2020

We zijn verschillende vormen van compensatie aan het onderzoeken voor onze leden. Er is een nieuwsbrief verstuurd met een update hierover.

Eindshow 2020: afwachten
De eerste vragen over de SDM eindshow of deze wel/niet doorgaat komen al binnen. Terecht, er worden al veel evenementen óók voor die periode al afgelast. Als wij een glazen bol hadden, gaven we graag antwoord. Maar wij zijn net als iedereen afhankelijk van de ontwikkelingen de komende periode. Er is contact met MartiniPlaza en we hebben afgesproken om in de week van 6-9 april te kijken hoe de situatie dan is. We houden jullie op de hoogte.

UPDATE: MAANDAG 16-03-2020

Wegens het coronavirus mogen we op last van de regering geen fysieke lessen geven tot 6 april. Nu we allemaal zoveel mogelijk binnen moeten blijven en contact moeten vermijden, willen wij elkaar digitaal toch SAMENbrengen. Zo proberen we tóch een beetje fit te blijven met zijn allen!

De eerste online lessen die je thuis kan volgen, staan in jouw account op ‘MijnSDM’ onder het kopje ‘SDM TV’. We zullen geregeld nieuwe filmpjes uploaden, dus houd de pagina in de gaten voor meer! Log dus snel in op jouw account: https://login.s-d-m.nl/klanten 

—————————————————————————————————————————

UPDATE: ZONDAG 15-03-2020
Wij komen helaas met een bericht wat niet onverwachts zal zijn, maar tóch een heftig besluit is.

In verband met het coronavirus hebben we besloten om voorlopig géén lessen te verzorgen, tot nader bericht vanuit NOC*NSF en de overheid.

 

Wij vinden dat we als Sport -en dansschool SDM onze verantwoordelijkheid moeten nemen. SDM is een plek waar leden en docenten (maar indirect dus ook ouders en opa’s en oma’s) op diverse locaties samenkomen om samen aan hun passie te werken; oftewel samen met plezier bewegen!

Het virus grijpt echter om zich heen en heeft nu al veel impact op de zorg en het maatschappelijke leven. Het gaat ons niet alleen om de veiligheid van onze leden en docenten, maar vooral ook om de oproep om met elkaar te voorkomen dat onze gezondheidszorg overbelast raakt en dat daardoor nog veel meer problemen zouden ontstaan voor allen die van die zorg afhankelijk zijn!

Wij vinden het heel erg dat we deze maatregel moeten doorvoeren, maar we denken dat dit de juiste beslissing is op dit moment en we hopen dat iedereen dit zal begrijpen. We zijn net zo teleurgesteld als jullie, want samen komen, samen genieten van sporten is waar we gelukkig van worden.

Houd je ondertussen goed, wees verstandig, pas goed op elkaar en we hopen van harte dat we snel weer kunnen sporten met z’n allen!

Het is logisch dat er veel vragen zullen ontstaan, die hebben wij ook.
Mocht je die met ons willen delen, vragen we je om een mail te sturen naar: algemeen.sdm@gmail.com

Aan alle evenementen (zoals wedstrijden) zullen we tot 6 april (tot nader bericht van de overheid) ook NIET deelnemen.

Marieke en Grytsje 🌻

————————————————————————————————————————————————————————————-

Vooralsnog (laatste update: do 12 maart – 15:40 uur)  gaan de lessen gewoon door. Wij volgen het advies voor het basis- en voortgezet onderwijs.
Heb je gezondheidsklachten als neusverkoudheid, hoesten, al of niet koorts…dan blijf je thuis!

Voor de rest moeten we duidelijk stellen dat het hier gaat om een vrijetijdsbesteding en niet om een verplichting. Onze lessen zijn géén bijeenkomsten van meer dan 100 mensen. Het is aan ieder zelf om de beslissing te maken (afhankelijk van je eigen situatie!) om naar de lessen te komen.

Natuurlijk hebben we alle begrip voor mensen die het – op dit moment – niet zien zitten om naar lessen te gaan. Iedereen mag daar een andere keuze in maken, omdat ook iedere situatie anders is.

Aan alle evenementen (zoals wedstrijden) zullen we t/m 31 maart (tot nader bericht van de overheid) NIET deelnemen.

Indien jullie nog vragen hebben, dan beantwoorden we deze graag.
E-mail: algemeen.sdm@gmail.com

Meer lezen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-onderwijs?fbclid=IwAR1EcSXMGPF7NuO_nfNieGvx6VzphYDb0_zCllAUsWDwFT5YbYcDpGutKJ0

Wanneer moet u contact opnemen met de huisarts?
Kijk hiervoor op de website van GGD. Hier vindt u de laatste stand van zaken.
De huisarts overlegt zo nodig met de GDD.
De GGD doet zo nodig onderzoek en adviseert over maatregelen zoals hygiëne en thuisblijven.

Wat kunt u zelf doen?
De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen.
– zijn hetzelfde als voor de griep en verkoudheid
– hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
– gebruik papieren zakdoekjes
– was regelmatig je handen met water en zeep
– geen handen schudden
heb je gezondheidsklachten als neusverkoudheid, hoesten, al of niet koorts…dan blijf je thuis!

Meer informatie nodig?
Het RIVM geeft op hun website antwoord op veel gestelde vragen. ***
Zit uw vraag hier niet tussen? Bel dan met GGD van de betreffende provincie (Fryslân: 088-2299222, Groningen: 050-3674000, Drenthe: 0592 306300).

Geadviseerde websites:

* https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen
** https://www.ggdfryslan.nl/over-ggd/nieuws/nieuw-coronavirus/
*** https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden